Blodprøver

I går var jeg hos legen og tok blodprøver, for å sjekke status på alle verdier.
Når man trener mye og i tillegg går mye på diett, er dette greit å gjøre 1-2 ganger i året.
Og det er interessant å se hvordan man spiser og trener påvirker disse.
Jeg får svar over helgen, og gleder meg til å få vite resultatene.
Jeg føler meg veldig frisk og sterk, så jeg regner med at prøvene viser det samme.
Uansett så er det ok å ta en slik prøve for å dobbelsjekke, og gjerne før en hard diett og etter.
Man har bare en kropp, og man bør ta godt vare på den.

Og alle jenter som leser dette;
Husk å ta jevnlige celle-prøver for å sjekke for livmorhalskreft
Og undersøk deg jevnlig, mtp brystkreft

 

http://www.livmorhalskreft.com/


4 kommentarer

Jeg gjorde det samme for en uke siden;) Har ikke fått svar enda, så det var sikkert fint. Sender meg nok kopi av svarene etterhvert.

Ha en riktig fin helg, kos deg så mye i finværet ;)

Kaos

12.02.2010 kl.17:51

:)

Pia Marlen Johnsen

12.02.2010 kl.19:12

This is Erin Mamma til 3:

Tuuusen takk =)

Bra at du tar blodprøver, neste gang kan du gjerne be om en utvidet blodprøve som sjekker stoffskifte, alle hormon nivåer, jern, mineraler osv.

Og be legen analysere prøven og forklare for det hva alt betyr.

God helg du også !!

-PMJ-

Erin

13.02.2010 kl.04:08

HEI;)

Det gjør jeg minst 4 ganger i året;) Det ble oppdaget at jeg har en stresset skjoldbruskkjertel / Hyporhyreose i 2001, da var jeg gravid med mitt første barn. Jeg sluttet med medisiner for 5år siden... egentlig fordi jeg plutselig glemte å ta de. Turte ikke si noe til legen om at jeg slurvet med tablettene før på denne tiden for et år siden. I løpet av de fire årene fødte jeg to av mine tre barn, og jeg gikk til jevnlige kontroller så jeg hadde fullt innsyn i verdiene mine hele tiden, og fulgte nøye med på tsh og fritT3 og T4.

Saken er at når kjertelen har pøset ut alt hormonet så er det jo en kort periode veldig høyt, men når det faller vil den jobbe med å produsere nytt, dette kan ta jo tid og denne tiden kan stoffskiftet være veldig lavt eller lavere enn det som er naturlig for deg å ligge på. Dette merkes godt på kroppen for noen. Det kan jo være vanskelig å oppdage dette siden man må oppdage det på riktig tidspunkt. Til og begynne med var jeg til kontroll hver 14dag i 6mndr... Når kjertelen er inne i den "stressede" perioden kan man sammenlikne med en betennelsestilstand, der annen verdi forhøyes og utifra dette har jeg lært meg å tolke hvordan form den er i ;) Ved å se rent på stoffskiftet kan man enkelte ganger bli litt lurt ;)

Jeg Fortalte til slutt legen at jeg hadde sluttet med medisinene. Grunnen var at jeg følte på meg at jeg ikke trengte de, og forklarte da hele sannheten. Jeg er overbevist om at jeg fikk hypothyreosen i en meget stillesittende periode i livet med usystematisk spising.. Jeg ødela kroppen min rett og slett.

3mndr etter første fødsel (okt 2001) begynte jeg å trene mye i form av kardio og vekttrening og spise sunt, slik holdt jeg på til sept 2005. Hele treningen gikk til hodet på meg iløpet av kort tid, og trening ble det 5 dager i uken og siste året to ganger om dagen.

Jeg er helt sikker på at treningen gjorde meg frisk!! Uten tvil!

Jeg har fortalt det til både fastlege og indremedisineren og de sier seg faktisk enig.. Tross at det sies at dette er noe man må medisineres for livet ut..

Jeg må le hver gang jeg er hos legen min, han spør alltid hva jeg vil at han skal gjøre for meg. Har utrolig godt forhold til han. Jeg har vokst opp med medisinske uttrykk, anatomi og felleskatalogen, i tillegg er jeg utdannet medisinsk sekretær og det vet han ;)

Nå er jeg vel egentlig mest spent på vitaminer og mineraler, for ikke å snakke om hormonene ja;) Dette er noe jeg må sette meg inn i når det gjelder effekt treningsmessig ..

Ønsker det videre en riktig god helg!! ( oj, dette ble visst langt...)

Erin.

Skriv en ny kommentar

Pia Marlen Johnsen

Pia Marlen Johnsen

Jeg er Personlig Trener & Ernæringskonsulent, konkurrerer i fitness som IFBB Figure Pro, og blogger om dette, trening, kosthold, hverdagen min og mye mer. Du kan også følge meg på Instagram; @ifbbpro_piamarlen For kontakt, så kan du sende meg en e-post på kontakt_pmj@me.com Håper du kan finne både gode tips og inspirasjon i det jeg skriver. PMJ =)Kategorier

Arkiv

hits