BODYFITNESS

Kategorien Bodyfitness ble implementert i IFBB i 2002, som et alternativ til Fitness. For å stille i Fitness innebærer det utførelse av en fysisk runde/oppvisning, med krevende turn-pregede innslag. Dette begrenset i stor grad deltakelsen i sporten.Bodyfitness er en "bredere" gren hvor utøveren vurderes utifra form, fysikk og "total package".I norge deler man opp i to høydeklasser; 163 cm og +163 cm

I Internasjonale konkurranser (EM og VM m.fl ) deler man opp i 4 høydeklasser;

Klasse A: -158 cm Klasse B:-163 cm Klasse C: 168 cm Klasse D: +168 cm

 

Bodyfitness er delt inn i 3 runder:

 1) Forbedømming; Alle utøvere stiller i svart bikini og svarte, klassiske pumps.2) Alle utøvere stiller i valgfri badedrakt og sko, i henhold til reglement. I denne runden eliminieres utøvere som ikke går til finale.

 
3) Finale-runde; De 6 beste utøverene som har gått videre til finale stiller i valgfri bikini og sko, i henhold til reglement.

 
"T-walk" er blitt innført i finalerunden.

Finalistene presenteres hver for seg, ved at hver enkelt utøver blir ropt opp ved navn og utfører en "T-walk" på scenen: Hver utøver kommer ut på scenen og går først til midten av scenen. Deretter skal utøveren gå til høyre side av scenen for å så gå til venstre side av scenen. Med andre ord, skal utøveren gå etter mønsteret av bokstaven "T". Deretter skal utøveren stille seg på linje bakerst på scenen ( i vanlig line-up), og vente til alle utøverene i klassen har utført T-walk'en og stilt seg opp på linjen.

 Se hvordran jentene i EM 2010 utførte T-walk her:


http://www.eastlabs.biz/data/video/3614.wmv
http://www.eastlabs.biz/data/video/3612.wmvI løpet av denne T-walk'en (ca. 25 m) skal dommerene se fremføringen og vurdere den ut i fra; elegant bevegelse, stil, personlighet, temprament, selvtillit osv.

Når alle utøverene er ferdige og står i line up på scenen, fortsetter runde 3 som vanlig, bestående av kvart vendinger.

I konkurranser med flere høyde klasser vil vinnerene i hver klasse konkurrere mot hverandre om "Overall-seieren".

Kriterier som dommerene dømmer etter er;
Helhetsinntrykk av symmetri og fysikk, som skal være atletisk og harmonisk. Hår og skjønnhet skal også taes med i betraktning av inntrykket. Grad av muskelutvikling som skal være i balanse og symmetri. Hardhet, form samt hud og hår vurderes. Man skal ha en atletisk og veltrent fysikk, med rundhet og fylde. (altså ikke være for "flar" og dehydrert) Utøveren skal være i god form med en lav fettprosent, men heller ikke for lav. Utøveren skal altså ikke være verken for muskuløs eller ha markant dype muskel separasjoner. Utøveren skal presentere en atletisk, svært veltrent fysikk med selvtillit og eleganse. Huden skal være uten cellulitter og overflødig fett, og skal se sunn og "tight" ut.
Utøveren vurderes ut ifra hvordan hun presenterer seg selv fra hun går på scenen til hun går av scenen. Og i hvilken grad hun leverer "the total package"; " a healthy, fit and athletic physique" fremført med skjønnhet, stil og selvtillit.

"Judges are reminded that this is not a bodybuilding contest. The competitors should have shape to their muscle but not the size, definition or vascularity that is seen at bodybuilding competitions. Any competitor who exhibits these features is to be marked down."

 Stikkord:

3 kommentarer

MBK

27.10.2010 kl.01:29

Omg! Snakk om muskler!

Lær meg litt om HTML a! Send meg forslag på bloggen;)

Kine

27.10.2010 kl.21:18

Har du noen planer om å stille i bodyfitness igjen eller har du lagt den karrieren "på hylla"? :)

Pia Marlen Johnsen

27.10.2010 kl.21:39

Kine:

Jeg blir nok å se på scenen igjen ja. =)

Forhåpentligvis om ikke veldig lenge. For de som følger bloggen vil nok få med seg når oppkjøringen er i gang, og info om hvor og når.

PMJ

Skriv en ny kommentar

Pia Marlen Johnsen

Pia Marlen Johnsen

Jeg er Personlig Trener & Ernæringskonsulent, konkurrerer i fitness som IFBB Figure Pro, og blogger om dette, trening, kosthold, hverdagen min og mye mer. Du kan også følge meg på Instagram; @ifbbpro_piamarlen For kontakt, så kan du sende meg en e-post på kontakt_pmj@me.com Håper du kan finne både gode tips og inspirasjon i det jeg skriver. PMJ =)Kategorier

Arkiv

hits