"Lange muskler"

Jeg har fått spørsmål fra jenter som gjerne vil ha tips om hvordan man skal trene for å få "lange muskler" istedet for "store, runde" muskler.

Nå har det seg slik; at det er ikke mulig å trene musklene "lengre".
De musklene du har, vil bestandig se ut som du gjør, hele livet ditt. Muskelens lengde, utspring og fester er genetisk bestemt.
Det eneste du kan endre på, er muskelens størrelse.

Desverre, desverre... er det mange jenter som skyr styrketrening, fordi de mener at "de har så mye muskler i bena" at de er redde for å "få større ben/lår".
Men, jeg har til gode å treffe den som kommer med det utsagnet, hvor dette faktisk er fakta.
Nøkkelen til "drøme-bena" ligger faktisk i MER styrketrening, og et sunt kosthold.
Det som vil skje er at lårenes omkrets ofte blir betydelig mindre, til tross for at man bygger mye større muskler. Dette inntil det punktet hvor fett% er så lav, at volumet øker med mer trening.
Men selv da, så skal du være temmelig muskuløs for at du må holde tilbake på treningen for at lårmusklene ikke skal bli for store..

Styrketrening & Kosthold, Styrketrening & kosthold, jenter.... =)

 


Flotte Kristine Weber

 

 

Ikke vær redd for styrketrening, jenter.. Jeg garanterer at du skal trene hardt i mange år, før det er fare for "å bli for stor".. Du vil nok heller oppleve "å bli mindre"..
Det er veldig ofte at folk jeg treffer (som har sett bilder av meg)  blir overrasket over hvor "liten" jeg i virkeligheten er..


7 kommentarer

Helene

05.06.2011 kl.06:01

Superinnlegg fra en superdame :D

Lise

05.06.2011 kl.11:44

Men hjelper det ikke å tøye musklene da...? For at dem ikke skal bli så "klumpete"? Slik vi trener oss i forhold til dansing og klassiskballett hvertfall, det vi får høre..

helene

05.06.2011 kl.16:52

Veldig sant d du skriver :-) jeg var for et år siden redd for å trene ben for jeg trodde jeghadde veldig mye muskler. Takk gud for at jeg begynte å trene styrke på hele kroppen. mn jeg har nok mistet en del muskel masse, mn de er mye fasterenå, og fornøyd er jeg også :-)

Annka

05.06.2011 kl.18:11

Ler litt når jeg tenker på at nettopp det du sier var en av mine unnskyldninger da jeg rett og slett var lei av trening... Som du sier, genetikk har alt å si! :-) Syns det er så flott at både Kristine og du setter lys på disse fordommene!:-)

lovelyliller.com

05.06.2011 kl.18:59

jeg er så lang at det virker som jeg har lange smale muskler.

Silje

08.06.2011 kl.20:25

Jeg er så glad for at jeg ikke er redd for å bli stor! Jeg vil bli stor og få store muskler ;) Men det er virkelig en jobb det, men det er verdt det :)

Annbjørg

14.06.2011 kl.11:21

Hehe...jeg så deg i Lakselv en gang, og ble veldig overrasket over hvor liten du var. Det fikk meg til å innse at det bare var å gi gass med styrketreningen, jeg kommer aldri til å bli "stor og bulkete". :-D

Skriv en ny kommentar

Pia Marlen Johnsen

Pia Marlen Johnsen

Jeg er Personlig Trener & Ernæringskonsulent, konkurrerer i fitness som IFBB Figure Pro, og blogger om dette, trening, kosthold, hverdagen min og mye mer. Du kan også følge meg på Instagram; @ifbbpro_piamarlen For kontakt, så kan du sende meg en e-post på kontakt_pmj@me.com Håper du kan finne både gode tips og inspirasjon i det jeg skriver. PMJ =)Kategorier

Arkiv

hits