Sol, skinke og smerte..

Helgen har jeg tilbringt blant annet med å late meg i Frognerparken. Det burde egentlig være obligatorisk i slikt finvær =)
Men jeg har også rukket å lage mye god mat, trene, gå cardio og dra på meg en ny stygg smell i ryggen.
Skal på CT/MR scan nå over helgen, men det spørs om det er fare for at det er skiveutglidninger. Jeg håper på det beste, men det gjenstår å se. 


Hva er Prolaps?
Ryggen vår består av ryggvirvler som ligger oppå hverandre fra nakken til halebenet. Mellom disse virvlene ligger det noen støtputeliknende skiver som på medisinsk språk kalles "intervertebralskiver".

Etter hevrt som vi blir eldre (og den prosessen starter når vi er 20!) blir disse skivene utsatt for mye trykk og belastning, og i noen tilfeller kan de bule ut mellom virvlene, spesielt bakover. Eventuelt kan det bløte innholdet i denne puten trykkes ut som en liten utvekst gjennom den litt hardere hinnen på skiven. Dette kalles et prolaps eller en skiveutglidning.

Dette er ufarlig i seg selv, men bak virvlene ligger det mye nerver og ryggmargen, og hvis prolapset klemmer på noen av disse strukturene kan man få smerter eller lammelser.

                                   Fra helgens trening, mens jeg fremdeles var bevegelig...

Tips til et kjapt, enkelt og veldig godt mellom måltid:

En skive rugsprø med Kavli's LettOst med Kylling (denne inneholder pr 100 gr; 18 gr protein, 1 gr karb, 4 gr fett !!), oppå legger jeg 3-4 skiver kokt skinke, litt agurk og avocado.
Kjempegodt, sunt og mettende =)

Det er flere som liker kokt skinke.. Baby er helt gaaal etter det.. =)

                                    

Én kommentar

Marmia

28.11.2011 kl.17:29

kul blogg

Skriv en ny kommentar

Pia Marlen Johnsen

Pia Marlen Johnsen

Jeg er Personlig Trener & Ernæringskonsulent, konkurrerer i fitness som IFBB Figure Pro, og blogger om dette, trening, kosthold, hverdagen min og mye mer. Du kan også følge meg på Instagram; @ifbbpro_piamarlen For kontakt, så kan du sende meg en e-post på kontakt_pmj@me.com Håper du kan finne både gode tips og inspirasjon i det jeg skriver. PMJ =)Kategorier

Arkiv

hits