Give me...

Mørk sjokolade... var litt som kaffe for meg egentlig... Noe jeg egentlig slettes ikke syntes var noe særlig godt.. Men den første biten som ikke smakte så godt, ble til flere som smakte bedre. ....og bedre... ....og bedre...

I løpet av uken som har gått, har jeg blant annet rukket å være syk, bli frisk, ha bursdag (på skuddårsdagen!) og spise 2 plater mørk nytelse. ( i tillegg til bløtkake selvfølgelig)
Det var så lenge siden sist at jeg hadde nesten glemt hvor utrolig godt sjokolade smaker.

(Tuuusen takk til mine fantastiske to søstre og mine foreldre som gjorde dagen min så fin !)

B-Day-Girl on The Road-->


 


 

Om du, som meg, er en sjokolade-elsker, så ha god samvittighet. Kakao inneholder mange antioksidanter (bl.a polyfenoler) og noe som heter flavionoider. Faktisk inneholder kakao mer flavonoider enn noen annen mat!
Enkelt forklart så er disse kjemiske forbindelsene bra for blodtrykket, blodomløp,- og sirkulasjon, de reduserer risikoen for blodpropp, bekjemper åreforkalkning og frie radikaler... Kakao er også bra for seksualdriften og potensen.. og frigjør serotonin og endorfiner, noe som motvirker stress og gir en følelse av velbehag.. =)

Men disse helsegevinstene gjelder for mørk sjokolade, helst 70% kakao eller helst enda mørkere.

Gi meg et glass god rødvin og mørk sjokolade med flak av havsalt... = LYKKE
Etter bursdagsbaking og sjokolade inntak ble jeg inspirert til å finne gode og sunne oppskrifter med mørk sjokolade.

Det blir en ny runde med kaffe og kaker i anledning bursdagen min i helgen, så planen er å prøve meg på noen oppskrifter da, og presentere de som blir vellykket her på bloggen.

 
Om du vil lese mer om helse og sjokolade kan jeg tipse om disse artiklene: 

 

 

http://www.pasienthandboka.no/default.asp?mode=document&documentid=18278

http://www.forskning.no/artikler/2008/oktober/196589

 

Mens jeg har vært syk, så har mannen disket opp med både dampet, karri marinert laks og sunn taco-salat. (Antakeligvis for å gjøre godt igjen at han fortærte nesten hele den etterlengtede fiskegratengen min helt alene.. :-P)
Men etter det lakse måltidet var dét glemt og tilgitt... utrolig hvor godt noe så enkelt som dampet laks med dampkokte poteter og litt mager kesam til smaker.

Våren er i anmarsj, og jeg venter utålmodig på at det skal bli bart på veiene. Jeg foretrekker å gå cardio ute, men det er så isete og glatt nå, at det er hasardiøst å prøve seg på noe annet enn stolprende gange langs min faste rute.

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Pia Marlen Johnsen

Pia Marlen Johnsen

Jeg er Personlig Trener & Ernæringskonsulent, konkurrerer i fitness som IFBB Figure Pro, og blogger om dette, trening, kosthold, hverdagen min og mye mer. Du kan også følge meg på Instagram; @ifbbpro_piamarlen For kontakt, så kan du sende meg en e-post på kontakt_pmj@me.com Håper du kan finne både gode tips og inspirasjon i det jeg skriver. PMJ =)Kategorier

Arkiv

hits