Kinkig...


I går skulle jeg trene rygg, men midt i økta fikk jeg meg en kraftig kink i nakken. Jeg hadde ikke noe annet valg enn å droppe resten av rygg øvelsene, så jeg avsluttet med Donkey Raises (i Smith) for leggene i stedet. 
Det er mange år siden jeg har gjort denne øvelsen, og jeg fatter ikke hvorfor..? Det er (etter min mening) en av de aller beste og mest effektive øvelsene for å få frem den fine "diamant fasongen". (Anbefales!)
Dermed våknet jeg i dag med en kraftig stiv nakke, og like stive legger.. Jeg bare håper å bli kvitt denne nakke-kinken raskt, for det er fryktelig ubehagelig å ikke kunne vri eller bøye på hodet.
Det blir spennende å se hvordan dagens økt vil gå.

 Medisinsk kalles denne tilstanden "akutt torticollis", og kjennetegnes ved smerter i nakke og skuldre, hvor nakken er låst i en skjev stilling. 
De aller fleste av oss har opplevd dette en eller annen gang, da kink er hyppig forekommende og vanligst i alderen mellom 15-30 år.Årsaken kan være noe så enkelt som at man har sovet med hodet i en skjev stilling om natten, eller at man får en forstrekning under fysisk aktivitet.
Noen ganger kan det være på grunn av bukninger i den fjærende skiven som ligger mellom nakkevirvlene, eller kramper/låsning av muskler i nakken.
Smertene er som regel spesielt kraftige når man bøyer eller roterer hodet fra side til side.
Men heldigvis er dette en ufarlig tilstand som alltid går over av seg selv.


 

 

 

 

2 kommentarer

Lovelyliller.com

18.02.2013 kl.14:57

Kink er så jævlig :/

Pia Marlen Johnsen

18.02.2013 kl.17:18

Lovelyliller.com:

.....og det så inni .....granskauen også!!
Tror det er usikkert om jeg overlever ??

Skriv en ny kommentar

Pia Marlen Johnsen

Pia Marlen Johnsen

Jeg er Personlig Trener & Ernæringskonsulent, konkurrerer i fitness som IFBB Figure Pro, og blogger om dette, trening, kosthold, hverdagen min og mye mer. Du kan også følge meg på Instagram; @ifbbpro_piamarlen For kontakt, så kan du sende meg en e-post på kontakt_pmj@me.com Håper du kan finne både gode tips og inspirasjon i det jeg skriver. PMJ =)Kategorier

Arkiv

hits