Vinger

Chins er definitivt min favoritt-øvelse når det kommer til å bygge "vinger". Nedtrekk kommer på en god nummer to.
Når du trener nedtrekk, er det viktig å fokusere på riktig teknikk. (som i alle øvelser) Poenget er at man skal "dra" med ryggen, og ikke trekke med armene.

Noen tips for riktig teknikk:

  • Sitt stødig, med knærne godt festet under "puta".
  • Sitt med en liten svai i korsryggen. "Rumpa godt ut, og brystet skutt frem". 
  • Sitt med haken vendt litt oppover. Fest gjerne blikket på et punkt srått opp i taket e.l
  • Pass på at du hele tiden har lave skuldre, som du presser bakoverer. Skuldrene under ørene og skutt fremover er fy-fy .
  • Ikke dra stanga for langt ned. Ikke dra den lavere enn nesetippen din.
  • Når du drar, så "møt stanga" med brystet. Altså, skyt brystet ekstra godt fremover mens du drar.
  • Forestill deg at du har en tennisball plassert mellom skulderbladene, som du skal "skvise" når du drar stanga ned. På denne måten sørger du for at skuldrene ikke roterer fremover.
  • Du kan gjerne holde stanga et millidels sekund i bunnposisjon, hvor du virkelig kontraherer (strammer) muskulaturen, før du strekker armene opp igjen.

 

 

2 kommentarer

Lovelyliller.com

08.03.2013 kl.21:11

Ang "Ikke dra stanga for langt ned. Ikke dra den lavere enn nesetippen din." så har jeg en venninne som sier man SKAL ta stanga ned mot brystet? Jeg stopper alltid på nesetippen :3

Pia Marlen Johnsen

17.03.2013 kl.22:18

Lovelyliller.com:
Når man drar stanga for langt ned, så mister man bl.a kontaktenn og "spennet" i musklene som skal aktiveres/belastes. Skuldrene roterer forover, og man får belastning i både skulder og albue leddet.

Skriv en ny kommentar

Pia Marlen Johnsen

Pia Marlen Johnsen

Jeg er Personlig Trener & Ernæringskonsulent, konkurrerer i fitness som IFBB Figure Pro, og blogger om dette, trening, kosthold, hverdagen min og mye mer. Du kan også følge meg på Instagram; @ifbbpro_piamarlen For kontakt, så kan du sende meg en e-post på kontakt_pmj@me.com Håper du kan finne både gode tips og inspirasjon i det jeg skriver. PMJ =)Kategorier

Arkiv

hits